Об’єднання лоджії з кімнатою

Об’єднання лоджії з кімнатою

Під час ремонту квартир, особливо малогабаритних, перед мешканцями постає проблема розширення життєвого простору. І одне з логічних і найпоширеніших рішень цієї проблеми — приєднання до житлової площі балкона або лоджії. Здавалося б, приєднати омріяні метри простіше простого, але насправді погодити таке перепланування досить складно.

Почнемо з невеликого екскурсу в законодавчу базу, що обумовлює подібні перепланування.

Жилінспекції міста Москви дозволяли такі перепланування до 2012 р., але далі, у зв’язку з негативним досвідом таких перебудов (конденсат, пліснява, промерзання тощо), було запроваджено серйозні обмеження щодо реалізації подібних проєктів.

Тому спочатку озвучимо, де виконання такого перепланування неможливе.

Якщо ви хочете приєднати лоджію до кімнати і знести підвіконний блок повністю — цього майже напевно не можна робити в панельних будинках, збудованих після 2007 року, уточнення — не просто не можна, а заборонено! Так само заборонена подібна реалізація в будинках, побудованих із цегли, якщо підвіконний блок затискає балконну плиту, таке перепланування загрожує обвалом балкона.

У «панельках» повністю заборонено зносити підвіконний блок, перемичку над вікном і поріжок. Так само заборонено розширювати дверний отвір за рахунок розбору простінків (у цегляних будівлях — з обмеженнями).

Приєднання і розширення дверного отвору за рахунок розбору простінків з боків від колишнього вікна — заборонено в панельних будинках і з обмеженнями в цегляних будинках.

І нарешті, приєднувати холодну зону до опалювальної — заборонено.

Об'єднання лоджії з кімнатою

Тобто, навіть якщо тип вашого будинку не потрапив під перераховані вище заборони, подовжити загальний простір кімнати за рахунок балкона не вдасться, тому що необхідне встановлення скляних дверей, винос батареї від загальної системи центрального опалення заборонений законодавством. Але можна вийти з положення за рахунок встановлення електричних теплих підлог або звичайного електричного обігрівача.

Але навіть за наявності такого списку заборон, варіанти зробити шукані перепланування ще є.

Якщо ваша квартира розташована в будинку, побудованому за монолітною технологією, ви зможете здійснити перепланування, встановивши при цьому двері між холодною і теплою зоною. Які це будуть двері, не обумовлюється. Підійдуть і розпашні, і розсувні.

Часткове приєднання може бути дозволено і в деяких варіантах цегляних і панельних будинків.

Для цього вам потрібно буде отримати технічний висновок у ГУП «Мосжитлопроект» (за погодженням з районною житлоінспекцією допускається отримання висновку в приватній проектній організації). Крім техвисновку необхідно скласти проєкт, у якому буде представлено розрахунки щодо навантажень, а також теплотехнічні розрахунки, відповідно до яких відбуватиметься утеплення приєднаного приміщення.

Треба сказати, що описане перепланування аж ніяк не бюджетний варіант. А якщо за підсумками всіх висновків має бути посилення конструкцій, демонтаж і монтаж обійдеться ще дорожче.

Тому перш ніж загорітися ідеєю подібної перебудови стандартного планування, зважте всі за і проти. Найголовніше перед початком ремонту розрахувати свої сили, а найкраще звернутися до фахівців, щоб ще й нерви зберегти.

З турботою про своїх клієнтів,.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Добавить комментарий