На що дивитися під час приймання квартири в новому будинку нескладні правила

На що дивитися під час приймання квартири в новому будинку нескладні правила

Отже, ви — щасливий власник квартири в новобудові! Зовсім скоро ваш куточок стане найзатишнішим. Але до цього необхідно, крім самого ремонту в новобудові, зробити кілька дій, і одна з найважливіших — це приймання квартири. Що це? Приймання полягає в уважному огляді квартири на предмет недоробок і помилок будівельників. Щиро сподіваємося, що недоліків не знайдеться, однак, у будь-якому разі, не переживайте: будь-які дефекти можна усунути.

На жаль, далеко не кожен знає, як правильно здійснити приймання квартири, але ми із задоволенням готові розповісти вам про це!

І ось ви вже поспішаєте прийняти квартиру: озброїлися ручкою і блокнотом — щоб позначати можливі порушення і фіксувати їх пізніше в оглядовому аркуші й акті приймання, ліхтариком — щоб краще роздивитися важкодоступні місця, і парою лампочок. Яких нескладних правил варто дотримуватися, щоб приймання пройшло ефективно?

  • Оглядати квартиру найкраще вдень, оскільки, звісно, освітлення в ній поки що відсутнє.
  • Йти найзручніше і найлогічніше від входу до дальніх кімнат. Перший на черзі — дверний отвір на вході: перевірте, щоб простір навколо дверей не мав пошкоджень, а технічні отвори були акуратно замазані. Самі вхідні двері в жодному разі не повинні хитатися, а отвір повинен мати строго прямокутну форму, без перекосів. Перевірте і стан і роботу замків.
  • Наступне — труби каналізації та холодного і гарячого водопостачання. Чи акуратно виконані зварювальні шви? Чи покриті вони фарбою? Чи є термоізоляція на трубі холодного водопостачання (щоб не утворювався абсолютно не потрібний вам конденсат)? Сподіваємося, відповіді будуть позитивні.
  • Обов’язково розгляньте всі стики і шви між бетонними конструкціями, прослідкуйте, чи немає десь води, яка б означала протікання, чи немає щілин у підлозі навколо труб. Перевірте роботу лічильників на воду, перепишіть собі їхні номери. Оцініть положення лічильників, до них має бути зручний доступ.
  • Нерідко присутні недоліки цементної стяжки на підлозі. Зверніть увагу, чи немає тріщин, повітряних бульбашок, чи строго горизонтальна стяжка. Не соромтеся взяти молоток і простукати стяжку — підлога від ваших маніпуляцій явно не провалиться, а ось непомітні одному лише погляду недоліки можуть розкритися. Порожнечі, розшарування (ви почуєте, якщо вони є), горби, ямки, крихка стяжка, що кришиться, — це все має вас насторожити. Але, звичайно, сподіваємося, що ці ляпи будівельників обійдуть вас стороною.
  • Після підлоги оцініть стелю. Висота має збігатися із заявленою, тріщини і нерівності — теж очевидно непрохані гості.
  • Далі настає час стін. За допомогою схилу слід перевірити кути відхилення на предмет наявності неідеальної вертикальності, зміщення. Оцініть, чи рівні поверхні, а також якість затирання.
  • Перевірте якість вікон, адже цілісність склопакетів, надійність кріплень, відсутність перекосів — це теж важливо, якщо навіть незабаром планується все замінити. Насамперед подивіться, чи вся необхідна фурнітура є в наявності. Чудово, якщо вікно добре зафіксоване в отворі, немає щілин — отже, не буде і протягів. Оцініть, чи легко відкривається і закривається вікно, чи надійно фіксується в режимі провітрювання.
  • Наступний крок — оцінка електрики. У ще «порожній» квартирі поки що не висять світильники, тому захопіть із собою лампочку для перевірки — патрони, найімовірніше, будуть у наявності. Перевірте й електричні лічильники, а також запишіть для себе їхні номери. Швидше за все, дзвінок теж присутній — не соромтеся, натискайте на кнопку, щоб оцінити його роботу.
  • Якщо ваша квартира приймається взимку, перевірте, чи працює опалювальна система. За наявності батарей оцініть повноту їхнього укомплектування і міцність кріплення.
  • Нарешті, приділіть увагу вентиляції: необхідно перевірити тягу. Це робиться просто: треба всього лише піднести до отвору аркуш паперу, і він має прилипнути.
На що дивитися під час приймання квартири в новому будинку нескладні правила

Однак приймання — це ще й правові аспекти. Обов’язково вам знадобиться так званий оглядовий аркуш, де будуть позначатися знайдені дефекти. Зразок такого листа можна завантажити тут. Ще один важливий документ — це акт приймання-передачі квартири. Він відображає остаточний результат огляду квартири і юридично обґрунтовує необхідні іноді роботи з усунення недоліків. Зразок акта приймання-передачі квартири в новобудові розташований тут.

Після приймання ви вже зможете приблизно уявити, який ремонт і в яких масштабах на вас чекає. Тоді буде саме час звернутися до фахівців «АртРемонт»! Ми допоможемо вам на подальших етапах благоустрою вашої квартири.

Теги:

  • ремонт квартир у новобудові

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Добавить комментарий