Нові віяння в дизайні інтер’єрів у 2024 році

Нові віяння в дизайні інтер’єрів у 2024 році

2024 рік декларував себе багатоликістю у сфері дизайну інтер'єрів. Чаша терезів схилилася в бік фактурності та колористики. Декоративна цегла, штукатурка під бетон, використання декору з металу в чорних тонах — уживаються з яскравими кольорами в інтер'єрах. Світло, якомога більше світла — тренд, що закріпився цього року. Точкові світильники, об'ємні люстри, світлодіодне підсвічування предметів декору і меблів. І звісно ж незамінні дзеркала в малогабаритних приміщеннях.

Колористика і фактурність.

Колір у приміщенні задає вектор, у якому рухатися для створення інтер'єру мрії. Завжди виділяють основний колір, а інші покликані створювати акценти, або доповнювати чи розбавляти. 2024 рік запам'ятається нам бумом марсали — темно-винного насиченого кольору. Так само золотий колір — магічно привабливий, що асоціюється з багатством і розкішшю — утримує позиції і цього року, оскільки легко вписується в будь-який інтер'єр. Актуальність мармурового кольору підкріплена освіжаючим поєднанням у собі білого з пастельними відтінками сірого, м'ятного і блакитного. Чорний у 2024 відвоював своє право на життя в інтер'єрних рішеннях. Окремо варто відзначити використання чорного у створенні кухонних інтер'єрів — небувалий ажіотаж на фасади кухонних гарнітурів у чорному кольорі в різних фактурах. Поєднання чорного кольору з металами — окрема тема, про яку можна говорити невтомно. Дизайнерам припала до смаку чорна сталь і залізо — і це не тільки вінтажні ліжка, як ми звикли вважати, — це і сантехніка, і столові прилади, і ніжки для скляних столів.

 

 

 

Нові віяння в дизайні інтер'єрів у 2024 році

Деталі та антураж.

2024 рік — антикварний і грубий текстиль. Мінімалістичні та строгі інтер'єри розбавляються меблями з оббивкою зі старовинного текстилю. Гобелени і вінтажна парча використовується для пожвавлення інтер'єрів. Драматичні штори з грубої і щільної тканини. Скандинавські килими з національними малюнками радують приємними тактильними відчуттями під ногами, а також притягують погляд до стін.

Нові віяння в дизайні інтер'єрів у 2024 році

 

 

Активний розвиток соц.мереж наклав відбиток і на створення настрою в інтер'єрі. Любов до цитат переходить з on-line, в off-line — прикраса квартир цитатами з дерев'яних букв, плакати з цитатами, загнані в мінімалістичні рами для картин.

Нові віяння в дизайні інтер'єрів у 2024 році

 

Нові віяння в дизайні інтер'єрів у 2024 році

 

Нові віяння в дизайні інтер'єрів у 2024 році

Повертаючись до теми мармуру — цей рік відзначився достатком мармурових статуеток, шкатулок і навіть прикутих тумб. У кімнатах з переважанням білого кольору, мармуровий антураж має величний і пишний вигляд.

Рами для картин з позолоченого багета, канделябри із золотим покриттям, патиновані меблі — допоможуть надати розкіш інтер'єру вашої квартири або будинку.

Округлі меблі повертаються до нас, вони покликані пом'якшити тверді матеріали, що ожили цього року, такі як мармур, метал і дерево.

Головне — почуття міри, всі тренди не можна використовувати в рамках одного інтер'єру. Для актуалізації свого інтер'єру краще звертатися по допомогу до професіоналів, вони знають, як зробити інтер'єр не тільки модним, а й гармонійним.

Нові віяння в дизайні інтер'єрів у 2024 році

Теги:

Нові віяння в дизайні інтер'єрів у 2024 році
  • дизайн інтер'єру