Варіанти перепланування 2 кімнатної квартири в панельному будинку серії II-49

Варіанти перепланування 2 кімнатної квартири в панельному будинку серії II-49

Які варіанти перепланування і ремонту 2 кімнатної квартири в панельці II-49? Питання у власників досить часте, адже будинки панельного типу досить поширені в московських мікрорайонах — Оріхово, Ясенево, Черемушки, Вишняки, Бєляєво, а також у передмістях Хімки, Одинцово. Одна з переваг житла — відмінна теплоізоляція завдяки матеріалу блоків — багатошаровий керамзитобетон, з товстим утеплювачем (30 см). Недолік — невеликі кухні, санвузол і коридор. Стаття розповість про типи перепланування, виходячи з кількості членів сім’ї.

Особливості панельних будинків серії II-49

Багатоповерхівки проєкту II-49 будували в шістдесятих роках минулого століття на заміну п’ятиповерховим будівлям старого формату. Основні характеристики:

  • ізольовані кімнати;
  • житла, крім однокімнатних, облаштовані лоджіями;
  • роздільні санітарні вузли;
  • один ліфт (пасажирський) на під’їзд;
  • немає протипожежних майданчиків.

Відмінність і важливий факт для будівництва — у приміщеннях практично всі стіни — несучі, їх знесення не допускається. Ненесучі конструкції — це перестінок між вбиральнею і кухнею, а також у меншій кімнатці з виходом у прохідну.

Варіанти планування двокімнатної квартири в будинку II-49

Молодята: У двушці вистачає простору для пари, без додаткових глобальних коректив. Одні покої відводяться під спальню з шафою для одягу, ліжком. Другі — реконструюються під вітальню і робочий кабінет, спортзал. Функціональні зони можна розмежувати перестінком до середини, ширмою зі стелажів або фіранок. Туалет і ванну поєднуємо — звільняються квадрати для побутової техніки, душової кабіни, джакузі.

Варіанти перепланування 2 кімнатної квартири в панельному будинку серії II-49

Гостинна сімейна пара: Облаштування починається з кухонної перегородки, в якій, з дозволу домоуправління, встановлюють двері, що приводять у меншу вітальню, яка слугує обідньою, місцем для прийому відвідувачів. Збільшуємо площу ванної — поєднуємо санвузол, прибираємо ненесучу стіну коридорчика. Там поміститься необхідна техніка, раковина і кутове джакузі. Велику спальню зонують ширмою — в одній половині ставлять ліжко, гардероб, у другій обладнають робочий кабінет.

Сім’я з однією дитиною: Батькам і дитині дістається по особистому куточку, один роблять просторішим — переміщують ненесучий перестінок коридору або, для економії простору, монтують у нього шафу-купе. Ванну залишають без змін, з’єднують за бажанням домочадців. Площу головного передпокою розширюють — прибирають антресолі, за необхідності.

Двоє дітей і батьки: Дітям відводиться вітальня — ділять на зони перегородками з гіпсокартону, фіранками. Перша частина використовується як ігрова, інша стане спальнею. Як додатковий вихід — кожному підлітку по окремій половині кімнатки, але встановлюють подвійний набір меблювання. У покоях для старшого покоління зсувається стінка коридорчика, на звільнену ділянку ставлять шафу — це значно заощадить метри, додасть простору.

Чи потрібно погоджувати перепланування

Необхідно узгоджувати діяльність, що зачіпає первинний вигляд перегородок. У разі суміщення санітарних приміщень, монтують гідроізоляційний шар, що також узгоджується. Крім дозвільної документації, обов’язкова участь інженера, який вирішує питання доцільності, безпеки змін. В іншому — на бажані нововведення роблять проєктну документацію, яку необхідно затвердити у відповідних органах.

Чи можна робити отвори

У несучих конструкціях допускається переносити, проробляти отвори, але з умовою — монтаж армованого підсилювача. Перед установкою повинен проводитися точний розрахунок з урахуванням габаритів, навантажень, здатності металевих опор витримати вагу та іншого. Далі плани вносяться в креслення і подаються на розгляд органам домобудівництва. Реконструкцію починають після затвердження. В іншому разі організація вимагатиме повернути все в первісний вигляд.

Компанія допоможе в питаннях облаштування житла — пропонуємо варіанти, як косметичного, так і капітального ремонту. Завдяки дизайнерському підходу, знайдемо сучасні рішення для скромного бюджету, розмістимо з комфортом сім’ю, дамо слушні поради з питань, що цікавлять.

Теги:

  • перепланування
  • дизайн інтер’єру
  • ремонт квартир