Підбір чистового матеріалу

Підбір чистового матеріалу

Підбір чистового матеріалу найзахопливіший етап у ремонті квартири. Скільки емоцій і сил витрачено на те, щоб визначитися з оздобленням квартири. Чого вартий один тільки підбір шпалер. Важливо на цьому етапі визначитися з функціональною складовою кожного матеріалу, а потім вже вирішувати, якого кольору будуть шпалери в дитячій або спальні. Постараємося детально розкрити тему підбору оздоблювальних матеріалів відповідно до їх призначення.

Шпалери. Величезна різноманітність матеріалів, фактур, забарвлень. Вибір залежатиме від того, в яке приміщення ви їх підбираєте. Вінілові шпалери заведено вважати універсальними, і ми з цим повністю згодні, головне дивитися на характеристики конкретного виробника і якість їх виконання. Якщо вам сподобалися тканинні шпалери, потрібно пам’ятати, що вони можуть використовуватися тільки в сухих приміщеннях, інакше деформації не уникнути. Якщо ви хочете використовувати для оздоблення стін ванної кімнати — шпалери, краще склошпалер із захистом від вологи годі й шукати. Паперові шпалери приваблюють своєю вигідною ціною, але треба розуміти, що простий папір швидко вицвітає, і за найменших механічних впливів втрачає малюнок і фактуру.

Підлогові покриття вибирають відповідно до їхніх експлуатаційних характеристик. У приміщеннях із високою вологістю — звісно плитка для підлоги. У дитячій ми б порадили ламінат, відповідно до його високої ударостійкості та захисту від механічних пошкоджень. Є й інші варіанти підлогових покриттів, наприклад, один із найекономічніших — лінолеум.

Підбір чистового матеріалу

До речі, на ринку зараз дуже багато варіантів текстур і забарвлень. Можна підібрати досить цікаве рішення для підлоги за мінімуму витрат. Так само є більш дорогі варіанти оздоблення підлоги — паркетна дошка, інженерна дошка тощо. Детальніше про підлогові покриття ви зможете прочитати в наступній нашій статті: «Як вибрати підлогове покриття».

Вибір міжкімнатних дверей так само впирається у функціонал приміщення, в яке вони встановлюються. Наприклад, найстатусніший варіант дверей з масиву дерева не дуже-то підходить для ванної кімнати, але про це мало хто замислюється. Ванна — приміщення з підвищеною вологістю. У процесі експлуатації ваші дерев’яні двері, які коштують чималих грошей, можуть втратити свій зовнішній вигляд і деформуватися від перепадів вологості, які постійно впливають на них. Якщо ви все-таки вирішили, що скрізь будуть встановлені двері з масиву, потрібно продумати хорошу систему вентиляції у ванній і, після прийому ванни, протирати двері сухою тканиною для видалення можливого конденсату. Найменш вибагливі та стійкі до пошкоджень двері з акриловим покриттям. Є ще економічний варіант з екошпону та шпоновані двері. Як підібрати двері в квартиру, ми розповімо в окремій статті, там же ви зможете прочитати інформацію про підбір вхідних дверей.

Як підсумок, з перерахованого вище доходимо висновку, що підбір залежить від функціоналу приміщення. Кожна окрема кімната диктує нам вимоги. Дитяча — екологічність, стійкість до механічних пошкоджень і атравматичність. Ванна кімната і кухня — вологостійкість поверхонь і можливість поєднання матеріалів з теплими підлогами. Спальня і вітальня — роздолля для варіацій на тему оздоблення. Можна використовувати будь-який матеріал, аби він відповідав нормам якості та екологічності.

У будь-якому разі, ніколи не завадить допомога фахівця, який через специфіку своєї діяльності знає все про чистові матеріали, і зможе докладно розповісти про всі плюси і мінуси кожного. Компанія надає послуги гіда за матеріалами, який допоможе визначитися з вибором і не пошкодувати!

Теги:

  • чистові (оздоблювальні) матеріали

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Добавить комментарий