Кілька помилок дилетантів під час ремонту або чому дизайн проєкт рятує від конфузів

Кілька помилок дилетантів під час ремонту або чому дизайн проєкт рятує від конфузів

Як часто, приходячи на новосілля в гості, ви звертали увагу на маленькі недоліки, які впадають в очі. І начебто ремонт хороший і дорогий, але присутність недоліків залишає двояке враження.

Помилки з плінтусами і стельовими карнизами в інтер’єрі

Меблі не присунуті впритул до стіни, збоку видно щілину між стіною і шафою. Усе до банального просто, спочатку монтували плінтуси і тільки потім завозили меблі. Плінтус відривати шкода, ще штукатурку попсуємо, так і стоять ці меблі без третьої точки опори (стіна, до якої корпусні меблі мають прилягати впритул). А якщо ще згадати, скільки було сплачено за кожен метр цього плінтуса, стає трішечки сумно. Якби у вас був дизайн-проект, такого б не сталося. По-перше, на візуалізаціях є чітке розміщення меблів із дотриманням усіх розмірів. По-друге, грамотний дизайнер і виконроб попередили б вас про те, що монтаж плінтусів доцільніше проводити після складання меблів. Подібна ситуація і зі стельовими карнизами, шафа купе в стелю, карниз доведеться демонтувати. Чи зможете ви зробити це акуратно, залежить від того, як він монтувався спочатку.

Вузькі плінтуси і бордюри — печаль дизайнера. Вони здатні здешевити будь-який інтер’єр. Багато хто досі вважає, що плінтуси потрібні для того, щоб заховати стик підлогового покриття зі стіною, але це давно не так. Це найважливіший штрих у закінченості інтер’єру. Усе що менше 8 см за висотою обходимо повз. І не забувайте про малюнок (профіль) плінтуса і карниза, він повинен відповідати загальній стилістиці квартири.

Кілька помилок дилетантів під час ремонту або чому дизайн проєкт рятує від конфузів

Кілька помилок дилетантів під час ремонту або чому дизайн проєкт рятує від конфузів

Помилки в підборі дверей і корпусних меблів

Ви неодноразово стикалися з інтер’єрами, в яких стиль і тон дверей суперечить корпусним меблям у квартирі або кухонному гарнітуру — найчастіше так трапляється, коли на стадії ремонту про меблювання ніхто й не замислювався. А потім під час вибору кухні з’ясувалося, що англійська класика програла хай-теку. Ось так і межують потім дві різні епохи поруч одна з одною, перетворюючи інтер’єр на збірну солянку.

Якби дизайн-проект складав дизайнер, він би на етапі креслень і візуалізацій зміг показати підсумок, який би допоміг унеможливити подібні нестикування. Меблі підбираються в єдиному стилі з міжкімнатними дверима.

Помилка вибору плінтуса і дверних налінічніков

Багато хто взагалі не в курсі, що якби плінтус і лиштва поєднувалися за тоном — інтер’єр мав би гармонійніший вигляд. Стик плінтуса і лиштви з різних фактур або відтінків деревини має сумний вигляд. Втрачається загальний архітектурний мотив, який має об’єднувати все в єдине ціле.

Це все одно, що рама для картини. Що дорожча рамка, то вищий інтерес до полотна.

Кілька помилок дилетантів під час ремонту або чому дизайн проєкт рятує від конфузів

Відсутність пропорцій і балансу в дизайні інтер’єру

Якщо у вас висота стель менше 2,8 метра, не варто навантажувати їх об’ємною ліпниною, робити арки обрамлені колонами. Перевантажувати інтер’єр різьбленими меблями, якщо у квартири малий метраж. Такі інтер’єри мають важкий і безглуздий вигляд.

Для створення гармонійного інтер’єру краще звернутися до фахівця за дизайн-проектом, ну або вивчити основи архітектоніки, щоб розуміти, від чого варто відмовитися під час ремонту.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Добавить комментарий