Шумоізоляція у квартирі

Шумоізоляція у квартирі

Тиша в будинку — одна з основних потреб будь-якої людини після важкого робочого дня. Але ідеальна тиша в сучасній багатоповерхівці — практично оксюморон. Кругом сусіди, які так і норовлять не дати Вам спокійно виспатися і відновити сили. Вихід із цього є тільки один — шумоізоляція квартири. При чому, шумоізоляція не тільки стін, а й підлоги, і стель.

Шумоізоляція стель

Завдяки звукоізоляції стель, звук від ваших сусідів зверху не буде проникати у ваше житло. Основна вимога для матеріалу, за допомогою якого відбуватиметься звукоізоляція, — невелика вага, оскільки матеріал великої ваги може просто відклеїтися і пошкодити стельовий каркас.

Найпопулярніший метод шумоізоляції стель — обшивка стельового каркаса гіпсокартоном, на який наклеєно звукоізоляційний матеріал.

Шумоізоляція стін

Як правило, шумоізоляція стін проводиться за допомогою таких матеріалів, популярних на території СНД: — Мінеральна вата — Панелі з пробок — Спеціальні самоклеючі мембрани.

Найпопулярнішим варіантом звукоізоляції стін є наклеювання тонких декоративних панелей. Вони не забирають дорогоцінну площу житла, а зі своїм завданням справляються на відмінно. Зовнішній вигляд декоративних панелей вражає своєю різноманітністю: кожен знайде щось на свій смак. Єдиний мінус такого рішення — ціна.

Шумоізоляція підлоги

Найкраще і найпопулярніше рішення для звукоізоляції підлоги у квартирі — «плаваюча підлога». Називається ця технологія так через свою будову. Підлога нібито «плаває» на шумоізоляційному шарі.

Детальніше про процес встановлення.

Шумоізоляція у квартирі

Спочатку необхідно видалити стару стяжку, оскільки в ній через роки утворилися тріщини. Потім основу підлоги ретельно прибирають, клеять по всій площі спеціальні шумоізоляційні прокладки. Після цього необхідно укласти матеріал (найчастіше це кам’яна вата), а потім щільно накрити його поліетиленом. Після цього проводиться заливка стяжки.

Корисні поради щодо звукоізоляції квартири

— Завжди перевіряйте сертифікати на продукцію. Річ у тім, що навіть у великих магазинах можна зустріти підробки сучасних брендів, які мають ідентичний вигляд, але якістю відрізняються в гірший бік.

— Вибираючи матеріал для шумоізоляції, звертайте увагу на вогнестійкість матеріалу.

— Плануючи звукоізоляцію свого житла, не забувайте, що домогтися ідеальної тиші практично неможливо. Можливо, деякі особливо гучні звуки будуть проникати у вашу квартиру. Адже будь-який будинок, за своєю суттю, є сильним резонатором.

— Шуми діляться на два види: ударні та розсіяні. Ударними є звуки приблизно однакової частоти, що повторюються з однією циклічністю. Розсіяним шумом є крики, голоси людей. Боротися з двома видами шумів лише одним матеріалом неправильно.

— Звукоізоляцію правильніше проводити під час ремонту. Якщо ви робите ремонт у новобудові, то завчасно продумайте, чи будете ви робити звукоізоляцію. Встановити її відразу вийде набагато дешевше, ніж якщо демонтувати вже наявні покриття і встановлювати матеріали під них.

— Сучасні матеріали для звукоізоляції коштують не мало, тому, якщо ремонт у вашій квартирі робить компанія, дізнайтеся в них, чи зможуть Вам надати матеріали за вигідними цінами. Деякі великі компанії готові поставляти матеріали своїм клієнтам за нижчими цінами.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Добавить комментарий