Зонування: як візуально збільшити кімнату?

Зонування: як візуально збільшити кімнату?

Кожен власник малогабаритної квартири, невеликого будинку мріє розширити простір для комфорту, але поняття, прищеплені в епоху соціалістичної держави, не дають волю фантазії. Найчастіше починання закінчуються перестановкою предметів побуту, розміщенням уздовж стін. Спосіб не поганий — по центру звільняється простір для відпочинку, встановлення апаратури. Але в однокімнатному житлі потрібна не тільки зона для дозвілля, а й для роботи, занять спортом тощо. У цій ситуації не обмежишся перетягуванням важкої шафи. Як зробити будинок більшим?

Що таке зонування і як воно допоможе?

Це об’єднання житлових кімнат з подальшим поділом на багатофункціональні частини. Перегородки не обов’язково виконують з будматеріалів. Роль стіни може грати штора, світильники, вмонтовані в підлогу і стелю. Гарний вигляд мають перестінки з високих рослин, звисаючих ліан з квітками, етажерки, різьблені ширми з дерева або металу.

Можуть застосовуватися оздоблювальні матеріали — керамічна плитка, кахель, шпалери, декоративна шпаклівка. Вони покликані відгородити частини приміщення і збільшити площу. Переваги методу:

  • поділ допоможе вмістити в кімнатці робочий кабінет, спальню і секцію для хобі, спорту, при цьому без шкоди для квадратури;
  • площа максимально розшириться, дасть можливість перепланувати обстановку;
  • комфорт і затишок для кожного члена сім’ї;
  • збереження природного освітлення. Особливо важливо, якщо вікно одне і його не скрізь вистачає. Громіздкі кам’яні перегородки призведуть до зменшення натурального світла, а легкі штори, наскрізні стелажі дадуть прохід світлу.
Зонування: як візуально збільшити кімнату?

Це вихід з положення за малого бюджету. При незначних капіталовкладеннях вдасться створити студію, в якій помістяться мешканці і отримають особистий куточок.

Популярні способи

Розмежовують такими методами:

  • Підвісна стеля . Багаторівневі, підвісні конструкції, оздоблення матеріалами, кольорами стане кордоном для зон;
  • Підлога . Застосовують кахель для спальні, кераміку для кухні, лінолеум — у вітальню. Піднімають, опускають рівень конкретної ділянки. Як ідея — підлогові малюнки з перепадом орнаменту, забарвлень на кордонах;
  • Встановлюють перегородки з гіпсокартону;
  • Розстановка меблів . Підходять не тільки етажерки і стелажі, а й дивани, крісла;
  • Освітлення . Точкові світильники, вбудовані в поверхні, створять ширми з променів.
Фантазія підкаже, що, де краще застосувати. Чітких рамок немає, головне — гармонійне поєднання кольорів, відтінків, стилістики.

Як візуально збільшити простір за допомогою функціонального зонування

Секрет зручностей — правильно розбите на багатофункціональні ділянки приміщення. Легкі перегородки поділяють житло на функціональні відділи — робота, відпочинок, прийом гостей, приготування їжі. Дизайнерський підхід додає простору, упорядковує речі, усуває безлад.

Привабливі варіанти для дизайну інтер’єру квартири підкажуть у компанії. Експерти запропонують оригінальні рішення, за допомогою яких житло стане комфортним і затишним. Працюємо з приватними, юридичними особами, тому організуємо інтер’єр в умовах робочих, офісних будівель.

Теги:

  • дизайн інтер’єру
  • дизайн проект

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Добавить комментарий