Полезно знать

Ортопедичні матраси «сендвічі»: особливості конструкції, переваги та недоліки

Содержание:

Матраси типу «сендвіч» є одним з найпопулярніших варіантів сьогодення. Вони складаються з кількох шарів різних матеріалів, які комбінуються між собою для забезпечення оптимального комфорту та підтримки тіла під час сну. Сьогодні ми розглянемо головні особливості, переваги та недоліки моделей.

Ортопедичні матраси «сендвічі»: особливості конструкції, переваги та недоліки

Особливості ортопедичних матрасів типу «сендвіч»

Такі матраси, як правило, складаються з різних шарів матеріалів: піну, латексу, гелевих вставок, кокосової койри, пружин тощо. Кожен з шарів має свою функцію: наприклад, комфортний шар, який забезпечує м’якість поверхні, підтримуючий для правильного вирівнювання хребта та релаксаційний для відведення зайвого тепла й забезпечення оптимальної вентиляції.

Ці ортопедичні матраси мають хорошу здатність пристосовуватись до форми тіла. Вони чутливо реагують на всі рухи та підлаштовуються під контури тіла під час сну, забезпечуючи індивідуальну підтримку для кожної точки тіла. Особливо корисно це для людей, які мають проблеми з суглобами або хребтом. Наприклад, ортопедичний матрас Sonlab Дуо/Латекс 12 ідеально підходить користувачам, які мають проблеми з опорно-руховим апаратом, а також рекомендований для підлітків у період формування правильної постави.

Деякі ортопедичні матраси типу сендвіч мають роздільні зони підтримки, завдяки чому забезпечують різні рівні жорсткості. Це дозволяє виробу точно підтримувати різні частини тіла, зважаючи на потреби конкретного організму. Наприклад, більш жорсткі зони забезпечують підтримку спини, плечей та стегон, а м’які — голови та ніг.

Такі матраси ідеально підходять для двоспальних ліжок, оскільки вони здатні мінімізувати передачу ваги з однієї сторони виробу на іншу. Це дає можливість менше відчувати рухи партнера, забезпечуючи безперервний спокійний відпочинок протягом усієї ночі.

Ортопедичні матраси «сендвічі»: особливості конструкції, переваги та недоліки

Основні переваги ортопедичних матрасів типу «сендвіч»

Варто зазначити, що такі спальні поверхні гарантують максимальний комфорт. Вони дозволяють розслабитися, зменшити напругу та тиск на м’язи та суглоби, що і собі сприяє глибокому сну і відновленню енергії.

Ортопедичні матраси «сендвічі»: особливості конструкції, переваги та недоліки

Особлива технологія виробництва таких ортопедичних матрасів передбачає використання високоякісних матеріалів, завдяки чому готовий виріб набуває довговічності та високої стійкості до зносу. Наприклад, ортопедичний матрас SoNLaB Latex-kokos 434 поєднує в собі матеріали різного ступеня жорсткості та має високі ортопедичні характеристики. Така поверхня для сну чудово прослужить протягом тривалого періоду часу без втрати властивостей.

Ортопедичні матраси типу «сендвіч» мають чудову вентиляцію та терморегуляцію. Це дозволяє утримувати оптимальний мікроклімат у приміщенні та відводити зайву вологу.

Більшість таких моделей виготовляють з матеріалів, які мають гіпоалергенні властивості. Наприклад, вироби з натурального латексу забезпечують оптимальний захист від алергічних реакцій та ідеально підходять людям з чутливою шкірою.

Ортопедичні матраси мають різні варіанти жорсткості, завдяки чому кожен бажаючий може обрати оптимальний варіант відповідно до власних потреб та уподобань: м’який матрас для максимального комфорту або жорсткий для додаткової підтримки хребта.

Ортопедичні матраси «сендвічі»: особливості конструкції, переваги та недоліки

Недоліки ортопедичних матрасів типу «сендвіч»

Втім такі моделі мають і певні мінуси. Серед них:

  • висока вартість — чергування різних шарів наповнювачів та складна конструкція передбачає відповідну ціну. Втім варто розцінювати це як вигідну інвестицію у якісний сон;
  • велика вага — через свою конструкцію такі ортопедичні матраси зазвичай важчі, через що вони менш мобільні. Ці вироби достатньо складно переміщати, а також перевертати у разі необхідності;
  • можливий нерівномірний знос наповнювача — у деяких випадках (наприклад, при порушенні правил експлуатації або недбалому обслуговуванні) такий тип ортопедичних матрасів може мати ознаки нерівномірного зносу. Це пов’язано зі зміщенням шарів або пошкодженням внутрішньої структури матраса. Щоб не допустити подібних ситуацій, варто періодично перевертати виріб та чітко дотримуватись інструкцій виробника щодо правильного догляду.

Ортопедичні матраси типу «сендвіч» популярні, оскільки вони комфортні та зручні в експлуатації. Такі вироби забезпечують індивідуальну підтримку, гіпоалергенність та вентиляцію. Втім варто бути готовими до того, що ці ортопедичні матраси є достатньо дорогими та вимагають правильного догляду.

Похожие статьи

Back to top button